Magnesium for optimale D-vitaminverdier

Magnesium gir optimale D-vitaminverdier og er helt nødvendig for riktige blodverdier, viser en
studie publisert i The American Journal of Clinical Nutrition. Forskerne fant ut at tilskudd med magnesium var helt nødvending for å øke D-vitaminverdiene hos de med lave verdier.

Til deres store overraskelse, fant de at magnesium også regulerte ned verdiene hos de med for høye verdier. Tilskudd av magnesium regulerer altså blodverdiene av vitamin D både opp og ned, slik at verdiene ligger bedre innenfor referanseområdet, og dermed gir best mulig helsegevinst for alle. Dette er veldig viktige funn. Det er ikke bra med både for høye og for lave verdier av vitamin D i blodet.

Spesielt lave verdier er en helseutfordring i hele verden, forteller forsker Martha Shrubsole ved Vanderbilt-Ignram Cancer Center.
Vi fattet interesse for tilskudd av magnesium, siden vi så at mange som inntar høye doser vitamin D rett og slett ikke får noen endring i blodverdiene sine. En mangel på magnesium stenger rett og slett for syntesen om omdannelsen av vitamin D.

Magnesium + vitamin D = sant

Magnesium er helt nødvendig for over 300 biokjemiske prosesser i kroppen vår.
Magnesium er viktig for nervesystemet, musklene, hjertet, immunforsvaret, blodsukkerbalansen, vår psykologiske funksjon og for skjelettet vårt. Deltagerne i studien fikk individuelt tilpasset tilskudd på mellom 300-400 mg magnesium per dag. D-vitaminmangel er alvorlig, og et økende problem over hele verden. Mange får derfor
anbefalinger fra lege om å ta ekstra tilskudd med vitamin D. Men det hjelper altså ikke om man også er i underskudd av mineralet magnesium. Mange får ikke i seg nok magnesium, derfor er det viktig at man sørger for å få i seg nok magnesium, og ikke bare ta tilskudd av D-vitamin. Magnesium gir optimale D-vitaminverdier.

Kilde:
Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a
randomized trial. Qi Dai et al., The American Journal of Clinical Nutrition, 2018; 108 (6): 1249